HOME · Twitter · Flickr · LinkedIn · publications · @ Ars Technica · Running IPv6 (Apress, 2005) · BGP (O'Reilly, 2002) · BGPexpert.com · presentations · iljitsch@muada.com

Trams: oud versus nieuw op lijn 9 en bij het centraal station

Posted 2014-07-13

Hoewel ik het na de drukte van vorige week eigenlijk wel gezien had voorlopig, kon ik het toch niet laten om gister nog wat plaatjes van oude trams te schieten, maar nu zit wat mij betreft het oudetramfotografieseizoen er wel op.

De reden om toch gister nog op pad te gaan met de camera is dat er nu oude trams over de route van lijn 9 reden, wat bij de normale ritten op zondagmiddag niet gebeurt. En de route van lijn 9 wordt binnenkort onder handen genomen om er straks de bredere Avenio's (zie foto's vorige week) over te kunnen laten rijden. Dus misschien was dit wel de laatste kans om de oude gele PCC's te zien rijden als lang geleden toen ik met tram 9 naar school ging.

Ik weet niet hoe het water heet dan langs de Raamweg loopt, maar hier ter hoogte van Madurodam de trambrug:

vorige deze foto volgende

Dan hier een tram van iets voor mijn tijd:

vorige deze foto volgende

Dit zijn de huidige GTLs (Gelede Tram Lang), maar het zal niet zo heel lang meer duren voordat dit ook geschiedenis is:

vorige deze foto volgende

In de tijd dat de PCCs hier reden stonden de wolkenkrabbers van verschillende ministeries er natuurlijk nog niet:

vorige deze foto volgende

Het Haags Openbaar Vervoer Museum en de Tramweg-Stichting hadden flink uitgepakt en reden drie historische routes, waarvan er twee eindigden bij het centraal station (nog "staatsspoor" op de blauwe tram nummer 2) dus het was af en toe een komen en gaan van oude trams.

vorige deze foto volgende

En van nieuwe trams. Hoewel het best aardig weer was was het niet overdreven druk in Scheveningen, maar lijn 9 reed wel met heel veel trams, vaak twee vlak achter elkaar. Deze twee hier naast de oude tram staan te wachten tot de twee stuks tram 9 (en een 15) bij de halte vlak achter me vertrokken zijn!

vorige deze foto volgende

Als laatste een nieuwe tram tussen twee oude:

vorige deze foto volgende

Search for:
RSS feed (no photos) - RSS feed (photos only)
Home, archives: 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014