HOME · Twitter · Flickr · LinkedIn · publications · @ Ars Technica · Running IPv6 (Apress, 2005) · BGP (O'Reilly, 2002) · BGPexpert.com · presentations · iljitsch@muada.com

English version of this article

BGP en IPv6 routing cursussen op 6 en 7 oktober

Posted 2014-07-18

Ik geef nu al ruim tien jaar BGP-cursussen. Kort nadat mijn BGP-boek uitkwam begon ik een samenwerking met NL-ix, de neutrale internetexchange, om mensen die een NL-ix verbinding namen (en andere geïnteresseerden) BGP te leren. Wat onze cursus uniek maakt is dat we niet alleen de theorie behandelen, maar ook de deelnemers zelf BGP laten configureren op een Cisco-router, waarbij ze peerings met de andere deelnemers moeten opzetten.

Toen we de IPv6-cursus gingen doen was die gebaseerd op mijn IPv6-boek, wat zichzelf niet echt leent voor dezelfde aanpak omdat het een veel groter aantal onderwerpen behandelt: IPv6 activeren op verschillende besturingssystemen, routering, tunnels, DNS, applicaties, beveiliging. Maar ik was niet echt gelukkig met alleen theorie doen zonder praktisch deel. Zodoende besloot ik om de cursus meer te richten op routering met daarbij opdrachten over tunnels, OSPF, BGP en DHCPv6, zodat de cursisten zelf aan de slag kunnen met IPv6. Zoals altijd waren er wat verassingen toen de deelnemers voor het eerst de opdrachten deden, maar de nieuwe opzet was een succes vorige maand.

Als je interesse hebt in één van deze cursussen (of beide), de eerstvolgende datums zijn 6 oktober voor de BGP-cursus en 7 oktober voor de IPv6 routing cursus. De locatie is het kantoor van NL-ix in Den Haag en de taal zal die keer Engels zijn, tenzij alle deelnemers Nederlands spreken. (De eerstvolgende keer na oktober zal de taal Nederlands zijn.) Zie de NL-ix cursuspagina voor de details en het inschrijfformulier.

Search for:
RSS feed (no photos) - RSS feed (photos only)
Home, archives: 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014